Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Edustuspesäpalloa vuodesta 1996

Miten kirjoitetaan HoNsU

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden miesten pesäpallon edustusjoukkue laitettiin telakalle 90-luvun alkupuolella, jopa HoNsUn historiassa huikean ykkössarjakauden jälkeen. Joukkue koottiin uudelleen kaudelle 1996, jolloin nuorisoseura-aatten palossa edustusjoukkue ilmoittautui perussarjaan. Tästä alkoikin menestystarina, joka lopetettiin kypsässä vaiheessa syksyllä 2002. Ensimmäinen kausi perussarjassa tuotti toisen sijan, joten tiukkojen kabinettitaistelujen jälkeen HoNsU onnistuttiin puhumaan sarjaporrasta ylemmäksi välisarjaan.

Välisarjassa tahti oli sama kuin edellisenä vuonna perussarjassa, tuloksena myös tuon sarjan kakkostila. Jälleen HoNsU joutui käymään pitkät neuvottelut sarjaa johtavan elimen kanssa ja tuloksena oli nousu piirisarjaan. HoNsU-edustus pelasi piirisarjassa kesällä 1998 kohtuullisesti sijoittuen viidenneksi, mutta jostain syystä neuvottelut maakuntasarjapaikasta eivät tuottaneet tulosta. Näin HoNsU joutui kaudella 1999 outoon tilanteeseen, sillä edessä oli kausi sarjassa, johon joukkue kuului urheilullisin perustein. Tämä hämmenti selvästi joukkuetta, joten edessä oli tippuminen välisarjaan jo puolessa välissä kautta. Loppukausi pelattiin välisarjaa, jossa sijaksi tuli kolmas, joten neuvottelut Keski-Suomen pesiksen kanssa oli jälleen aloitettava. Muistoja ja tilastoja kaudesta 1999.

Välisarjaan jo lähes urautunut edustusjoukkue nousi kauden 2000 lopuksi pitkän tähtäimen suunnitelmaansa "HoNsU Superiin 2005" aikataulun mukaisesti epähuomiossa piirisarjaan. Toisaalta HoNsUn vahvin osa-alue eli talvineuvottelut ovat alkamassa, joten moni asia on vielä auki.

Nousu piirisarjaan kuitenkin oli liikaa seuraorganisaatiolle ja joukkue hajaantui taiteellisiin erimielisyyksiin vedoten. Osa pelaajistosta lähti etelään ja muut hajaantuivat eri seuroihin lähialueelle. Parin hiljaisemman kypsyttely vuoden jälkeen HoNsUn johtokunta päätti keskittyä tulevaisuudessa koripalloiluun ja poisti pesäpallon seuran ohjelmasta syksyllä 2002. Näin HoNsU jäi vaille pesäpallon Suomen mestaruutta, viimeisenä mitalina vuoden 1984 hopea. Tämän jälkeen merkittävin saavutus kentällä lienee kaksi peräkkäin onnistunutta pomppua Konnevedellä 19.6. 2000.

HoNsU kiittää kaikkia 54 vuoden aikana pesäpalloileita ihmisiä ja niitä, jotka jaksoivat uskoa nuorisoseura-aatteeseen. Huonomminkin olisi voinut yli puolivuosikymmentä viettää.

Pelaajahistoriaa

HoNsUn edustusjoukkueen runko on muodostettu perushongikkolaisen pelinäkemyksen varaan. Alusta lähtien mukana ovat olleet HoNsUn juniorimyllyn helmistä Ossi Tuunanen, Timo Räty, Mikko Mäkinen, Ossi "Kala" Muurainen ja Jaakko Fredrikson. Lisäksi eteläsuomalaista pelinäkemystä joukkueessa edustaa Lasse Laine. Joukkueessa on pelannut myös muita ikihonsulaisia, kuten Tero Pekkarinen ja Petri Rajala, joka kuuluu äärimmäiseen kuuluisaan Rajalan palloilusukuun. HoNsUssa pesäpallo-oppinsa ovat saaneet myös kahtena viimeisenä vuonna mukana olleet Kuparin veljekset Antti ja Jussi, jotka ovat tosin käyneet haistelemassa Kirin ilmapiiriä, mutta palanneet tuttuihin HoNsU-asuihin. Myös kaudella 1996 perussarjaa dominoinut Karri Sunila on käynyt läpi hongikkolaisen pesiskasvatuksen.

Kaudella 1999 HoNsUn riveihin liittyi Palokan ihmepoika Henri Teittinen, Mikko Nieminen, Timo Ahmaoja ja Pekka Elomaa. Vuosien varrella HoNsU-paitaa ovat kantaneet myös Valon viemät Ilkka Peltonen ja Pauli Rönn sekä Jukka Andersson, Lasse Nieminen, Jarkko Mällinen, Ari Lylymäki, Veijo Viinikka ja Teemu Laitinen. Joukkueen hang around -jäseniin on kuulunut pitkään myös suvipoikina toimineet Tero "TPV" Vuorimies, Tommi Laksila ja Stefan Aniszewski, joka on jouduttu miehistöpulassa laittamaan välillä pelaamaankin. Lisäksi joukkueessa on saattanut esiintyä myös muitakin pelaajia.

Kaudella 2000 HoNsUa edustavat seuraavat pelaajat:

Etusivulle